Herdenking en Bevrijdingsconcert hoogtepunten bij Muzikale Oktober Best

Bevrijdingsconcert in Best.

BEST – De jaarlijkse herdenking van de Bevrijding van Best 71 jaar geleden door de Schotten op 24 oktober 1944 trok zaterdag opnieuw ruim honderd toeschouwers naar het Schots monument bij de Koetshuistuin in Best. Na de kranslegging door het college van Best en drie leerlingen van de Bernardusschool, lazen de leerlingen Linda Bijnen, Suze Walravens en Marlijn Peters zelf geschreven gedichten rondom het thema 'Vrijheid' voor. 

Zoals vanouds werd de herdenking muzikaal opgeluisterd door harmonie St. Caecilia, zanggroep Sing4You en de Schotse doedelzakspeler Willy MacVean.

Bevrijdingsconcert

Na de herdenking trokken veel aanwezigen zaterdagavond naar het Bevrijdingsconcert van Muzikale Oktober Best. Tijdens het concert zaterdag maakten vooral de optredens van pianiste Alexandra Ermilova en violiste Olga Artyugina ( die ook als leerlingen van het Rimski-Korsakov lyceum in 2009 bij de eerste editie van Muzikale Oktober Best optraden) een diepe indruk bij de ruim tweehonderd aanwezigen, waaronder drie oorlogsveteranen.

Het toetje van de avond waren ongetwijfeld de eigen composities- Always with me en het bewerkte Ave Maria- van Olga van de Pennen. Een staande ovatie was de beloning voor deze geslaagde muzikale avond. Source: www.ed.nl